ExternSysteem Keizer - schaakvereniging TRIO

Spannende schaakstrijd TRIO 4 februari 2019

Maandagavond speelde TRIO een thuiswedstrijd tegen Moira uit Utrecht. Vooraf kon gesteld worden dat beide teams ongeveer gelijkwaardig waren in sterkte. De uitslagen gaven dit ook aan, maar liefst vijf gelijke spelen, twee keer winst voor TRIO en één keer verlies. In tegenstelling tot wat men zou vermoeden waren de remises spectaculairder dan de winst en verliespartijen. Met name bij de partijen van Maarten Remkes, Ron Woudsma en Theo van der Poll was de spanning om te snijden. Alles zat in deze partijen wat schaken zo leuk maakt. Mat dreigingen over en weer (Theo), een nauwelijks te verdedigen aanval waarbij de koning van Ron van veld g1 naar c4 werd verdreven en de dreiging van promoverende pionnen. Maar Ron wist dit alles in zijn kenmerkende stijl te pareren.
Bij de partij van Maarten speelde ook tijdnood voor beide spelers een belangrijke rol in dit spektakelstuk. De hele partij stond Maarten in de verdediging. Er dreigde een pion te promoveren en dat alles in hevige tijdnood. De teamleiders moesten de zetten noteren. Maar het tempo van zetten ging sneller dan men kon schrijven. Na meer dan 60 zetten zag Maarten een mogelijkheid om met zijn koningin zijn tegenstander schaak te zetten en met adembenemende snelheid wist hij de koning naar de hoek te drijven en hem eeuwig schaak te houden.

Verlies viertal TRIO 1 5 februari 2019

Het eerste viertal verging het in en tegen Woerden minder goed. Met een verlies van 3-1 moest het viertal weer huiswaarts. Bert de Weerd en Theo van der Poll behaalden beide een fraaie remise, maar helaas konden Jan van Oort en Ron Woudsma de weg naar remise cq winst niet vinden en moesten het hoofd buigen voor de tegenstander.