Fraaie overwinning 2e viertal TRIO

Vrijdagavond 31 januari speelde het 2e viertal de uitwedstrijd tegen Moira-Domtoren. Het zou een fraaie 3-1 overwinning worden dankzij de overwinningen van JAn van Oort, Guido Galesloot en, geheel onverwachts, van Bert de Weerd.

De grootste verrassing was de overwinning van Bert de Weerd die al snel  behaald was.  De remisekoning bij uitstek bleek met een fraai loperoffer op H3 de overwinning in de wacht te slepen. Een mooi resultaat wat ook de 1-0 betekende voor TRIO.

De 2-0 kwam van het bord van Guido Galesloot die zijn uitstekende vorm van de afgelopen weken ook deze avond liet zien. Met zeer gedegen en tactisch spel kwam de winst geheel terecht bij Guido terecht.

Jan van Oort had een tegenstander die volop gebruikte maakte van zijn bedenktijd maar niet bestand was tegen de steeds verder oprukkende stukken van Jan. Nadat Jan zijn paard stevig op C4  had gepositioneerd was de partij definitief beslist en bracht de 3-0 op het bord.

Robert Ploem had op het 1e bord een bijzondere moeilijke avond. Hij had , hoe toepasselijk, op de avond van de Brexit,  gekozen voor de Engelse opening. Dat bracht hem niet het gewenste geluk en voordeel maar teveel dreiging voor zijn eigen dame op het bord. Robert probeerde manhaftig zich staande te houden maar moest uiteindelijk toch helaas het hoofd buigen.

Uiteindelijk een bijzonder fraaie overwinning die het 2e viertal op de gedeelde 1e plaats brengt.  Maandag 3 februari speelt het viertal tegen ZZ-combinatie en bij een overwinning zal  het team zeker een kanshebber zijn voor het kampioenschap in de poule 4F

Comments are closed.