Fraaie prestatie externe teams TRIO

Zowel het 2e viertal als het achttal behaalden afgelopen week een bijzonder fraaie overwinning. Ondanks of juist dankzij de invallers in beide teams behaalde beide teams het optimale resultaat.

Het 2e viertal was bijzonder overtuigend. Jan van Oort had vrij snel remise op het bord maar had volgens analyse door Fritz de beste winstkansen (0,5-0,5). Invaller Quirino was edelmoedig voor zijn tegenstander door een ongedekte loper over het hoofd te zien maar even later kon hij de dame veroveren ten koste van een toren en schaakte richting een fraai mat. ((1,5-0,5). Robert Ploem speelde bijzonder tactisch waar zijn tegenstander geen raad mee wist, in verloren stelling kwam en in tijdnood opgaf. (2,5-0,5). De winst was al binnen maar ook Bert de Weerd, meestal toch goed voor remise, speelde uitmuntend en won dankzij een in het middenspel veroverde pluspion.

Het achttal, met 2 invallers, speelde in de uitwedstrijd tegen Ons Genoegen in Amersfoort bijzonder sterk. Robert Ploem en Bert de Weerd, een aantal dagen al bijzonder sterk spelend in het 2e viertal speelde bijzonder verdienstelijk. Robert speelde in tegenstelling tot zijn eerdere partij deze week bijzonder aanvallend en overrompelde zijn tegenstander volkomen. Daarna gebeurde lange tijd niets tot dat Ron Woudsma zijn partij won en Bert de Weerd zijn remise binnenhaalde. Met 2,5-0,5 leek het de goede kant op te gaan maar door fouten van zowel Edwin Weijers die nog voor remise vocht maar dat was helaas niet haalbaar, en Maarten Remkes, die sterk stond, remiseaanbod afwees maar uiteindelijk door ene misser zelf verloren kwam te staan, kwam Ons Genoegen weer dichterbij. Hans van Dijk had echter al een punt binnen door zijn tegenstander langzaam tot verlies te brengen. Met een fraaie remise van Kees Mijderwijk kon TRIO in ieder geval niet meer verliezen. Chris van Meer won uiteindelijk zijn partij in een eigenlijk verloren stelling maar dat liep gelukkig anders en haalde het belangrijke punt binnen voor de winst. (5-3)

Al met al fraaie overwinningen waar voor het 2e viertal nog het kampioenschap in het verschiet ligt!.

 

 

Comments are closed.