Geslaagd snelschaaktoernooi TRIO

Afgelopen maandag was het een bijzonder geslaagd snelschaaktoernooi bij schaakvereniging TRIO. De deelnemers , 24 in totaal, waren na afloop het daar allemaal over eens.
Wederom een bijzonder gezellige schaakavond met mooie partijen, verrassingen, een nieuwe trotse winnaar van de wisselbeker.maar belangrijker veel schaakplezier.

Onder de deelnemers Niels van Alsemgeest, 3 voudig kampioen, en ook dit jaar zijn snelschaak hegemonie bij TRIO wilde voortzetten. Het vuurwerk zat direct in de poulefase. In alle 4 de poules waren na 5 partijen 2 spelers met gelijk aantal wedstrijdpunten waarbij onderling resultaat de doorslag gaf. Bert Burggraaf van schaakvereniging Harmonie was Edwin Weijers de baas, Theo van der Poll versloeg jeugdtalent Isafara Gorgin, Dirk van de Geer versloeg het andere jeugdtalent en clubkampioen Polle van Aarendonk, maar de verrassing van de avond was de uitschakeling van Niels van Alsemgeest, die in de opening door Hans van Dijk in de problemen kwam.
Gezien de deelnemers had de strijd om de plaatsen 5 tot en met 8 evenzo de finalepoule kunnen zijn en was bijzonder spannend waarbij de 2 jeugdige talenten Polle en Isafara zich van de beste kant lieten zien. Uiteindelijk was het Niels van Alsemgeest die de jeugd kon weerstaan en samen met Polle van Aarendonk de 5e plaats opeiste.
In de finalepoule liet Bert Burggraaf zien dat hij die avond over de beste schaakpapieren beschikte en won alle 3 finalepartijen. Dirk van de Geer, Hans van Dijk en Theo van der Poll behaalden ieder 1 uit 3 en kwamen op de gedeeld 2e plaats.


(poulewedstrijden met op de voorgrond Isafara Gorgin tegen Klaas Veldhuijzen. )

Een spannend slot van een bijzonder gezellige avond waarbij Niels van Alsemgeest vanwege 3-voudig kampioen de wisselbeker mocht behouden en Bert Burggraaf als trotse en terechte winnaar de nieuwe wisselbeker mee naar Harmelen nam.
Een mooie afronding van het schaakjaar 2019!

(Bert Burgraaf ontvangt de wisseltrofee)


 

Comments are closed.