In memoriam Ron Woudsma

Zondag 15 mei jl. is Ron Woudsma, al vele jaren trouw lid en zeer verdienstelijk schaker, overleden.

Ondanks zijn ziekte was Ron in de afgelopen weken nog trouw bezoeker van de clubavonden en beleefde nog veel plezier aan zijn schaakpartijen. (Die hij ook allemaal in winst wist om te zetten)

Hij was in hart- en nieren schaakliefhebber en in de vele jaren als lid heeft hij dan ook weinig clubavonden overgeslagen. Ook was hij regelmatig, meestal in gezelschap van Bert, deelnemer van het Tata Steel- en Amsterdams veteranentoernooi Een geduchte tegenstander zowel in de interne als externe competitie, waar hij lange tijd onderdeel heeft uitgemaakt van het 1e team, en steevast in de top 5 van de clubcompetitie. Op zijn palmares staat onder andere winnaar van de TRIO bekercompetitie. Bekend zijn de langdurige partijen met paard / loper eindspel waarbij in de meeste gevallen Ron altijd aan het langste eind trok. We gaan zijn aanwezigheid en schaakspel bijzonder missen.

We hebben Ron leren kennen, en zullen hem blijvend herinneren, als een aardige, zachte en slimme kerel met een duidelijke mening en niet snel van zijn stuk te brengen. De familie wensen wij in deze moeilijke tijd heel veel sterkte toe.

Comments are closed.