Mooie resultaten externe competitie TRIO

Afgelopen donderdagavond moesten zowel het eerste achttal als het tweede viertal aantreden tegen de teams van de Lekstroom in IJsselstein.

TRIO 1

Het verloop van de wedstrijd begon voor het achttal heel goed.
Het eerste halve punt was voor Edwin Weijers die een krachtige aanval van zijn tegenstander op kundige wijze pareerde. Vervolgens wonnen Theo van der Poll en Hans Müller hun partij door hun tegenstander mat te zetten. Het mat zetten gebeurt niet zo vaak in dergelijke wedstrijden omdat meestal voortijdig de partij wordt opgegeven maar beide tegenstanders zagen het mat niet aankomen.
Vervolgens kreeg Dirk van de Geer remise aangeboden omdat zijn tegenstander geen kans zag zijn aanval om te zetten in winst. Maarten Remkes pakte op gedegen wijze een punt. Hans van Dijk stond teveel materiaal achter om hoop te koesteren op een goed resultaat maar in een gelijkstaande stand kreeg Kees Mijderwijk remise aangeboden hetgeen hij, in het belang van het totale resultaat, dankbaar accepteerde. Einduitslag 4,5 -3,5.

TRIO 2 (4-tallen)

Het tweede viertal bereikte een gelijkspel. Leo van de Bovenkamp moest zijn meerdere erkennen maar Floris Bongaerts trok de stand weer gelijk. Ben de Ree bereikte een remise. Alles hing af van het resultaat van de partij van George van Hutten. In een spannend eindspel met voor beide spelers pionnen die al het mogelijke probeerden om te promoveren, forceerde George een keurige remise waardoor er een gelijkspel werd bereikt.

Comments are closed.