Open Snelschaak kampioenschap TRIO 27 december

Open Snelschaakkampioenschap
Op donderdagavond 27 december wordt het jaarlijkse open snelschaakkampioenschap van TRIO in De Schalm gehouden. Aanvang 19.45 uur.
Het toernooi staat open voor elke schaker uit Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn die van dit speltype houdt. De traditie leert dat er verschillende goede snelschakers het durven op te nemen tegen de geroutineerde TRIO spelers. De laatste jaren is steeds een buitenstaander er met de titel vandoor gegaan.

De eerste ronde bestaat uit verschillende poules van zes spelers. Dat betekent dat elke speler vijf wedstrijden speelt met een bedenktijd van 10 minuten per speler. Daarna wordt er een nieuwe indeling gemaakt afhankelijk van het pouleresultaat. De spannendste poule is de finalepoule waar alle poulewinnaars tegen elkaar spelen en die uiteindelijk de winnaar van het snelschaakkampioenschap zal opleveren.

De ervaring van de laatste jaren is dat het niveau van dit toernooi zodanig is dat ook (thuis)schakers tot ongekende prestaties kunnen komen. Het toernooi staat bekend om zijn gezellige en ontspannen sfeer, waarbij het hoogtepunt is de prijsuitreiking met de beker en de eeuwige roem. Het is een leuke gelegenheid eens kennis te maken met schaakclub TRIO en de sfeer te proeven.
Er zijn geen kosten voor de deelname.

Comments are closed.