Polle van Aarendonk jongste clubkampioen TRIO ooit

Polle van Aarendonk is met nog 2 ronden in de clubcompetitie te gaan de terechte kampioen geworden van schaakvereniging TRIO.

Een magnifieke prestatie van deze jeugdige en zeer talentvolle schaker die het afgelopen seizoen van de 25 wedstrijden die hij speelde er slechts 7 niet in winst om kon zetten, waarvan 5 remise en 2 verliespartijen. Hij lost hiermee Dirk van de Geer af die vorig jaar een knappe prestatie leverde door clubkampioen te worden.

Samen met Dirk van de Geer is Maarten Remkes het duo dat Polle achter de hielen zat om voor het kampioenschap te strijden maar met nog 2 ronden te gaan is Polle in punten niet meer in te halen.

Afkomstig van ( en ook nog spelend bij) Magnus wilde Polle de eerste stappen zetten in de reguliere seniorencompetitie. En dat is, gezien het resultaat van dit seizoen, bijzonder goed gelukt. Bij TRIO was de mogelijkheid daar om (met een aangepaste speeltijd) in de competitie mee te spelen en wat dus buitengewoon veel succes opleverde.

Ondanks de soms ook spannende eindspelen wist hij met creatief en verrassend spel het merendeel van de clubleden te verslaan.

Al met al een zeer terechte kampioen waar de schaakwereld nog ongetwijfeld van gaat horen!

Polle van Aarendonk kampioen van schaakvereniging TRIO seizoen 2018-2019 

 

Comments are closed.