Cursus Van Thuis- naar Clubschaker

Schaakcursus ‘Van Thuisschaker naar Clubschaker’

De Schaakvereniging TRIO gaat in de komende maanden een schaakcursus geven voor ‘thuisschakers’. Dit zijn personen die af en toe schaken, maar (nog) niet in een schaakvereniging.


Het doel van deze cursus is het niveau van beoefening van deze denksport bij thuisschakers zó te verhogen dat zij met enig succes kunnen meedraaien in een (echte) schaakclub. De vereniging TRIO hoopt met deze cursus nieuwe leden te winnen, maar de deelnemer aan de schaakcursus is niet verplicht lid te worden.

Bij de cursus hoort een cursusboek van 62 pagina’s, waarin de leerstof op overzichtelijke wijze wordt gepresenteerd. De schaakcursus bestaat uit zes lessen van een half uur. In die korte tijd kan slechts een deel worden behandeld van de onderwerpen uit het boek. Het boek is echter ook zeer geschikt voor zelfstudie.

De cursus wordt gegeven op de maandagavonden 5, 19 en 26 november, 10 december en 14 en 28 januari, steeds van 19:15 tot 19:45 uur, in het Sociaal-Cultureel Centrum De Schalm, Oranjelaan 10, De Meern.

De cursus is geheel gratis alleen voor het cursusboek wordt € 5,-- in rekening gebracht. Op de site www.Trioschaak.nl vindt u informatie over schaakclub TRIO.

Comments are closed.