Teleurstellend gelijkspel TRIO 1

In de uitwedstrijd tegen de Edese schaakvereniging gingen de TRIO schakers voortvarend van start.

Hans van Dijk won in korte tijd zijn zeer aanvallend gespeelde partij. Kort daarna stelde Ron Woudsma zich tevreden met remise en ook Kees Mijderwijk kon niet meer behalen dan een gelijkspel. Er volgde vervolgens winst voor Chris van Meer. Aan het tweede bord speelde Edwin Weijers een lange tijd gelijkopgaande strijd. In het eindspel lieten beide spelers een pion promoveren waarna Edwin net wat gehaaider was waardoor beide dames geruild moesten worden en Edwin nog met een randpion tot promotie kon komen. Met een tussenstand van 4-1 in het voordeel van TRIO leek een overwinning in zicht.

Helaas moest Hans Müller opgeven en overzag Maarten Remkes zijn stelling onvoldoende. Alles hing af van het resultaat van Dirk van de Geer. Hij had een prima stelling die normaal gesproken tot winst moest leiden.
Zijn tegenstander deed nog een wanhoopspoging waar Dirk dusdanig van schrok dat hij direct een catastrofale fout beging en zich pardoes mat liet zetten. Met een overwinning had TRIO zich ruim in de middenmoot gevestigd.

Comments are closed.