TRIO 1 komt wederom niet tot winst

Het blijft een moeizame competitie dit jaar voor TRIO. Met 2 gelijke spelen en 2 nederlagen begint het degradatiespook langzaam op te doemen.

Afgelopen woensdag leed TRIO wederom een nederlaag tegen de Rode Loper. Een vooraf sterk ingeschatte tegenstander maar gezien ook de opstelling van TRIO niet een onmogelijke opgave. Hoop doet leven zeg maar, ook voor een schaker..

Uiteindelijk was het wederom een spannende eindstrijd waarbij tot de laatste partij een gelijkspel nog mogelijk was. In het begin van de avond was Martin in t Veld al snel klaar met zijn tegenstander. Een fraaie opening zorgde voor het eerste punt. (1-0).  Daarna duurde het enige tijd maar kon Maarten Remkes een fraai half punt uit het vuur slepen (1,5-0,5).  Vervolgens ging het flink mis met name de lagere borden hadden de avond niet echt. Theo van der Poll verloor in het middenspel een pion en delfde uiteindelijk het onderspit, Kees Mijderwijk moest na lang verdedigend werk alsnog  de handdoek in de ring gooien en  Hans Muller ontsnapte bijna aan de nederlaag maar de vlag viel voor hem iets te vroeg. (1,5-3,5).

Onbetwist zijn in de externe competitie in topvorm Dirk van de Geer en Edwin Weijers. Allebei wisten zij hij partij op zeer fraaie wijze te winnen (3,5-3,5) waardoor de spanning op het laatste bord volledig terug was.

Alle hoop was dus op Ron Woudsma gevestigd. Alles werd uit de kast gehaald om de remise veilig te stellen maar de loper van zijn tegenstander was echter in het eindspel de grote boosdoener. (3,5-4,5)

Voor de komende wedstrijden wordt het dus erop of eronder. De eerstvolgende wedstrijd is DBC de tegenstander. Hopelijk kan TRIO dan genieten van hun 1e overwinning dit seizoen.

 

Comments are closed.