Trio 1 verliest 1e competitewedstrijd

Nederlaag schakers TRIO

In de eerste externe wedstrijd moest het achttal van TRIO aantreden tegen een sterke tegenstander, DBC 2. Dit team heeft een gemiddelde van bijna 70 elo punten meer dan TRIO. Op ons niveau is dat veel. Hoewel er met 5,5 tegen 2,5 verloren werd zijn de TRIO spelers niet overklast.

Nee sterker nog zij boden knap tegenspel met kansen voor een veel beter resultaat. De top twee spelers Maarten Remkes en Edwin Weijers behaalden een keurige remise tegen sterkere tegenstanders. Met een fraaie combinatie behaalde Dirk van de Geer materieel voordeel maar door enkele passieve zetten en het ontbreken van een plan nam zijn tegenstander het initiatief en won uiteindelijk.

Een remise aanbod werd door Hans van Dijk afgeslagen en later kon hij de stukken opruimen. Ook Ron Woudsma accepteerde tot drie maal toe geen remise en behaalde als enige Trio speler het volle punt. Nieuwkomer in het team Chris van Meer bereikte na een enerverende partij een mooi gelijkspel en Kees Mijderwijk moest een nul incasseren. André van Dijk was de laatste speler die de uitslag een draaglijk aanzien kon geven. Helaas zag hij een matcombinatie niet waardoor zijn tegenstander kon ontsnappen en uiteindelijk een pion kon laten promoveren. Daarna gaf André sportief de hand aan zijn tegenstander.

Comments are closed.