Wisselend succes TRIO in externe competitie

Stevig verlies TRIO 1

Het eerste achttal van TRIO kwam er afgelopen maandagavond niet aan te pas.
Er werd kansloos verloren met 7-1. Alleen Theo van der Poll wist te winnen en nog wel op prachtige wijze door in  de partij een loper te offeren met als compensatie een pion. Vervolgens moest hij zich met hand en tand verdedigen maar na een prachtig tweede offer, nu met een toren, zag zijn tegenstander het onvermijdelijke mat in en gaf op. Kees Mijderwijk voerde de hele avond een zware strijd met een klein voordeel maar maakte in het eindspel met zijn koning een verkeerde manoeuvre waardoor hij met een aftrekschaak zijn dame verloor. In deze partij had meer ingezeten voor Kees dan dit zure verlies.

Winst 2e 4-tal TRIO

Beter verging het het tweede viertal. Zij wonnen met 2,5-1,5 van het Dikke Torentje uit Eemnes. Nieuwkomer Ben de Ree speelt in de interne competitie mooie partijen maar moet nog wel eens aan het kortste eind trekken. Nu zette hij zijn goede spel om in een overwinning. George van Hutten had met zijn overwinning een belangrijke bijdrage aan het totale resultaat. Frank Kanne zorgde met een remise voor de overwinning.

Snelschaak kampioensschap

Op donderdag 27 december is het jaarlijkse open snelschaakkampioenschap van TRIO. Er wordt gespeeld in De Schalm, aanvang 19.30 uur. De partijen hebben een bedenktijd van 10 minuten per speler. Eerst wordt een voorronde gespeeld in verschillende poules. De winnaars van de voorrondes vormen de finale poule.

Comments are closed.